1 verdenskrigs sites

HISTORISKE SITES FRA 1. VERDENSKRIG DU BØR SE

SLAGET VED SOMME (også kendt som Somme Offensiven)


I 141 dage var Somme floden, i det nordfranske departement af samme navn - centrum for et af de største slag i 1. Verdenskrig. Da kanonerne tav, havde de allierede erobret et område på størrelse med vadehavsøen Rømø – 126 km² sønderbombet og strategisk ligegyldigt terræn. De samlede tabstal var enorme. Med næsten 1.100.000 dræbte, sårede og savnede hører kampene ved Somme til blandt de allerstørste og blodigste slag under Første Verdenskrig. Du kan læse mere om Slaget ved Somme her.

SLAGET VED CHEMIN DES DAMES


Chemin des Dames er en 30 kilometer højderyg mellem de nordfranske byer Laon og Soissons i departementet Aisne. Højderyggen var en af de mange frontlinjer under 1. verdenskrig. På grund af dens strategiske betydning var højderyggen gentagne gange centrum for blodige slag. Bedst kendt er nok Aisne Offensiven i 1917, hvor den franske hær forsøgte at tilbageerobre Chemin des Dames – men mislykkedes.


Du kan læse mere om Slaget ved Chemin des Dames her.

VIMY RIDGE


Højderyggen ved Vimy, der stiger til en højde på 145 meter nord for Arras, var fra begyndelsen af skyttegravs krigen i oktober 1914, et strategisk vigtigt punkt i det tyske forsvarssystem. Herfra kunne tyskerne kontrollere hele slagmarken, både i retning mod Arras og i retning af det østlige kulområde – såvel Arras, som kulområdet var på allierede hænder.


Du kan læse meget mere om Vimy Ridge her

SLAGET VED VERDUN


Verdun – er navnet på en fæstning, og en lille by i Lorraine regionen i det nordøstlige Frankrig - 260 kilometer fra hovedstaden Paris. Verdun er dog også skuepladsen for et af ​​de mest grusomme slag under første verdenskrig – et slag der gik ind i historien som ”Helvedet i Verdun”. I dag er Slaget ved Verdun, sammen med Slaget ved Somme blevet et symbol på de meningsløse menneskeskabte katastrofer i Europas historie.


Du kan læse meget mere om Slaget ved Verdun her