Normandiet - meget mere end D-dag

NORMANDIET: MEGET MERE END D-DAG

NORMANDIET KORT FORTALT


Normandiet er et fænomen. I kun to århundreder var regionen et politisk uafhængigt hertugdømme, alligevel er Normandiet som område den dag i dag, en af franskrigs mest berømte regioner - til trods for, at der ikke er andre naturlige grænser end havet. Normandiet er synonym med paladser og slotte, katedraler og klostre – en stolt region med store kulturelle traditioner. Og med Mont St. Michel besidder Normandiet den mest berømte turistattraktion i Frankrig, efter Eiffeltårnet og Louvre....læs mere her

NORMANDIETS REGIONER


Erobret af romere og frankere, kontrolleret af normannerne, besat af tyskerne, befriet af de allierede - Normandiet har en turbulent fortid.


I mere end et årtusinde har millioner af mennesker fra hele Europa søgt mod Normandiet: Indledningsvist var det pilgrimme, som søgte mod Mont-Saint-Michel – ”Aftenlandets” vidunder. Trods dets verdensberømmelse, er det imponerende kloster, på den kunstigt anlagte klippeø, blot en af mange attraktioner i regionen i det nordvestlige Frankrig. Normandiet byder på: et imponerende landskab med en fantastisk natur, masser af historie, endeløse strande og bunkevis af kulinariske oplevelser – Normandiet er synonym med afslapning! På denne side finder du et "mini" portræt af de enkelte regioner med små tips til seværdigheder.....læs mere her

MINE FAVORITTER


Som du sikkert kan fornemme, så rejser vi ganske ofte til Normandiet. Den nordfranske region har siden 2006 været min og familiens faste ferie destination. Selvom vi har vores favoritsteder, som vi besøger regelmæssigt, bliver der også prøvet nye steder når tiden tillader det.


Du vil ikke finde dybdegående anmeldelser på denne side. De etablissementer som vi har valgt at beskrive her, har efterladt et positivt førstehånds indtryk, som har fået os til at vende tilbage igen og igen. Steder som vi synes er værd at dele med de besøgende på denne hjemmeside, som muligvis planlægger deres egen rejse til Normandiet og gerne vil have nogle forslag. Er det derimod det femstjernede franske gourmet køkken med 3, 4 og 5 retters menuer som har din interesse, så vil vores valg af spisested sandsynligvis ikke være det samme......du kan læse meget mere om mine favoritter her

NORMANDIETS KULINARISKE NYDELSER


Normandiet er den ideelle destination for madelskere. Det enkle normanniske landlige køkken med vægt på skaldyr, fisk og mejeriprodukter går aldrig af mode. Normandiet er ensbetydende med karakteristiske smagsoplevelser – både faste og flydende. Området har sine helt egne specialiteter, enkelte af dem er absolut uundgåelige, når den nordfranske region skal opleves på egen hånd. Her har jeg samlet nogle udvalgte lokale specialiteter, som jeg synes du skal sætte tænderne på din tur gennem det normanniske landskab.......læs mere om de kulinariske nydelser ved at klikke på linkene nedenfor.


TOUR DE CIDRE ET CALVADOS.....læs mere her

TOUR DE FROMAGE (Osteruten).....læs mere her

NORMANNISKE OPSKRIFTER.....læs mere her

D-DAY FESTIVAL NORMANDY


Hvert år, fra slutningen af maj til midten af juni er invasionsområdet vært for en lang række begivenheder, som en hyldest til de allierede soldater, der befriede området den 6. juni 1944.

Programmet er sammensat af turistkontorerne og kommunerne langs invasionskysten – siden 2007 under navnet D-DAY FESTIVAL NORMANDY. Det omfattende program byder på et væld af daglige aktiviteter som; guidede vandreture til de historiske lokaliteter, ceremonier og kransenedlæggelser, festfyrværkeri, faldskærmsudspring fra historiske fly, re-enactment (soldater og civile i tidstypisk tøj), sækkepibe- og militære parader, display og paradekørsel af militærhistoriske køretøjer osv.


Du finder det aktuelle program her.