Atlantvolden, V1/V2 og andre sites

Atlantvolden i Normandiet og V1/V2 anlæg i Nordfrankrig

ATLANTVOLDEN


Her finder du et miniportræt af tyskernes Regelbau system og Atlantvolden - ”Perlekæden af beton” -der skal afværge stormløbet på Hitlers ”Festung Europa”.....læs mere her.


ATLANTVOLDEN I NORMANDIET


I foråret 1944 var der mere end 200 tyske forsvarsanlæg i Seine-bugten. Alene ved de fem invasionsstrande havde tyskerne etableret mere end 140 forsvarsanlæg. På denne side finder du portrætter af en række kystbatterier og fæstningsanlæg - primært på Cotentin-halvøsen - anlæg som ikke er skildret i min bog "Normandiet 1944 - en militærhistorisk rejseguide til D-dag og invasionskysten".....læs mere om de tyske kystbatterier og fæstningsanlæg her.

V1 og V2 ANLÆG I NORDFRANKRIG DU BØR SE


De enorme byggeprojekter, som mellem 1942 og 1944 poppede op over alt langs den nordfranske kyst og idet umiddelbare bagland, forbinder de fleste instinktivt med Atlantvolden, Hitlers ”Festung Europa”. I årtier er turister valfartet til Frankrig, for på nært hold, at besigtige disse imponerende fæstningsanlæg, som Nazi-Tyskland forgæves lod opføre. Hvad mange ikke ved er, at en del af disse ekstravagante byggeprojekter, var en del af Hitlers såkaldte ”Vergeltungskampagne” (gengældelseskampagne).


I dette afsnit finder du en række rejsetips til nogle af disse anlæg.....læs mere her.

HISTORISKE SITES I FRANKRIG DU BØR SE


Oplev historien på egen hånd, i dit eget tempo!


I dette afsnit finder du en række rejsetips til historiske lokaliteter i Nordfrankrig som f.eks. Dunkerque, Batterie Todt, Batterie Oldenburg, Dieppe, Bruneval, Lommen ved Falaise og Wolfschlucht II samt et par sites fra 1. verdenskrig.....læs mere her.